Gode Råd

Tænk på din arbejdsplads

Ideen med at have en god og hensigtsmæssig arbejdsstilling er, at vi kan undgå spændinger i musklerne specielt. Spænder du i musklerne, kan der opstå muskelinfiltrationer og ømhed. Når mange mennesker klager over gener i bevægeapparatet, hænger det ofte sammen med, at de har arbejdet i den samme stilling i lang tid. Vores krop er bygget til bevægelse, og har derfor brug for varierende arbejdsstillinger i løbet af dagen. Dette gælder for både arme, ryg og krop.

Vores muskler har godt af og kan lide at blive brugt varieret. Det er derfor ikke en god ide at indtage samme arbejdsstilling i længere tid. De gener vi får ved kontorarbejde er ofte ikke anderledes end de gener, som man får ved industriarbejde. De hænger nøje sammen med de ensidige bevægelser vi laver i lang tid.

Vi mennesker er bygget forskelligt, og det er derfor meget vigtigt, at vores kontorstole, arbejdsborde og arbejdsredskaber så som mus m.m. passer til os. Vi bruger jo mange timer hver dag på vores arbejdsplads.

Hvis du har en ide om, at dit inventar eller arbejdsredskaber ikke passer til dig eller dine arbejdsopgaver, så nævn det for din sikkerhedsrepræsentant, arbejdsmiljørepræsentant, leder m.m. så det bliver udbedret. Det er vigtigt, at du selv reagerer på uhensigtsmæssigheder, og tager ansvar, din leder eller andre kan ofte ikke vide at din arbejdsplads ikke er tilfredsstillende. En af måderne er at nævne det i arbejdspladsvurderingen, som er lovpligtig.

Hjælp til glade og sunde medarbejdere